lördag 9 december 2017

Molly och Olle

Ibland sköter jag även om katter i mitt jobb. De behöver skötsel betydligt mer sällan än hundar men då och då dyker det upp. Till exempel de här sötnosarna som jag det här veckoslutet har skött för andra gången. De heter Molly och Olle och är av rasen ragdoll. De är fullständiga innekatter och är i princip framavlade för att vara sällskapskatter och inte ha speciellt mycket jaktinstinkt. 

Molly är ganska misstänksam och två av tre gånger som jag har varit och sköta katterna har hon bara legat högst uppe i deras kattträd, nosat lite misstänksamt på mig men slagit efter mig med tassen om jag försökt klia henne lite mera.


Till katter erbjuder vi från Tassuvahti hembesök där det ingår att ge mat, städa kattlådan och lite vad kunden själv vill. Men de här två leker jag lite, mest med Olle men igår ville även Molly vara med lite och slå på en flamingo i snöre. Dessutom är det bra för rasen att bli borstad, helst varje dag men eftersom de här inte känner mig så bra så låter de mig inte riktigt. Molly låter som sagt inte mig röra henne och Olle gillar inte heller att jag lyfter upp honom och borstar, i dag lät han mig dock hålla på en stund så lite fin i pälsen blev han allt.

Olle är då den mera sällskapliga, som alltid kommer och möter mig i dörren, följer med vad jag gör och alltid finns i närheten. Igår ville han inte mysa alls och gick iväg om jag försökte röra desto mera, medan han idag tyckte att det var lite trevligt att ligga i famnen och bli kliad. För en del av hembesöket går ju ut på att också umgås med katterna (om det är sådana katter som vill umgås) så att de får socialisera lite då ägaren är borta.


Tycker de är riktigt snygga katter och antagligen riktigt sällskapliga då man känner dem bättre. Dock har jag spottat katthår hela dagen efter att jag var hos dem på förmiddagen, men visst hårar ju de flesta hundar också så det får man väl ta.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar