lördag 17 mars 2018

Bogi


Den här filuren sköter jag om för tillfället. Hans ägare är på resa så jag bor hos honom i en dryg vecka. Bogi är en ca fem årig rescue hund från Rumänien, och efter att några dagar lärt känna honom skulle jag beskriva honom som en känslig och försiktig kille. Hans förflutna har självklart påverkat honom mycket men han har bott här i ett drygt halvt år och de flesta av hans rädslor har redan försvunnit.


Självklart finns det ännu utmaningar, till exempel stora andra hundar tycker han är väldigt skrämmande, någonting som ibland skapar problem på promenaderna. Han grips av panik om de kommer för nära och skäller och hoppar och drar. Som tur lugnar han ner sig så fort situationen är över. Och så bra som möjligt försöker jag undvika hundmöten och lägga hans fokus på någonting annat. Ett bra knep jag har testat och fått att fungera är att slänga ut en näve hundgodis på marken, och så får han leta godis medan den andra hunden går förbi och vi han fortsätta vår egen promenad. Jag är faktiskt förvånad över hur bra det fungerar.


Hemma är han försiktig och kommer snällt och frågar om sällskap och närhet när han vill. Men då han till exempel ligger i sängen och tar det lugnt gillar han inte att man kommer dit och myser med honom. Då morrar han lite för att visa att nu vill han vara i fred, han är inte aggressiv på något sätt utan talar ganska mycket för att meddela vad han vill. Och det är riktigt roligt att se att han nu till och med kommer viftande på svansen och möter mig i dörren då jag kommer. Jag träffade honom några gånger innan skötseln för att han skulle vänja sig vid mig, och ägarna sade i alla fall att det kändes skönt att veta att han kommer att ha det bra med mig.


För mig själv är det här en skötsel som ger mig mycket utmaning, kanske den mest utmanande skötseln hittills. Men absolut inte på något negativt sätt, utan mera att jag sköter en sorts hund med en personlighet jag inte har så mycket erfarenhet av. Dock vet jag ju ganska mycket om hur försiktiga djur fungerar, och har haft med osäkra hästar att göra och så vidare. Men det är absolut en utmaning, som jag uppskattar och tycker att jag redan lärt mig otroligt mycket, vilket är riktigt roligt. Jag gillar ju utmaningar och jag trivs riktigt bra här med Bogi.


<3 : Madde

2 kommentarer:

  1. Åå vad söt! Minns Bogi från när han kan kom till Finland via Kulkurit i somras :D Vad fint att han fått en så bra skötare som förstår sig på hans personlighet <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du minns honom! Vi talade faktiskt om dig då jag träffade ägarna första gången i och med att han kom via Kulkurit! :D Bogi är alldeles fantastisk och så söt, efter ytterligare dagar vågar han släppa loss och hoppa omkring av iver också med mig :)

      Radera