fredag 16 juni 2017

Förr eller senare exploderar jag

Boken som var otroligt populär några år sedan, så populär att köerna på biblioteken var över trettio personer och att boken var slut överallt i bokhandlarna. Boken som blev film, som alla älskade. Nu har jag lät den. För i e-boks format kan man alltid läsa, oberoende av om någon annan läser boken då. Jag talar alltså om "Förr eller senare exploderar jag" (orginaltitel "The feult in our stars") av John Green.

Jag ville läsa den då alla andra läste den, men jag orkade inte vänta och köa och hålla på och jaga en bok så mycket så jag lät det rinna ut i sanden. Men nu har jag läst den, och allvarligt talat måste jag säga att jag kanske inte fullt ut förstår hypen. För mig var det en bok som jag tycker är "helt okej". Det handlar alltså om två tonåringar med cancer som förälskar sig i varandra och sedan upplever saker tillsammans, trots att de båda vet att i alla fall för den ena handlar det inte om lång tid kvar att leva.

Det är en fin berättelse med mycket känslor, men som inte riktigt kom enda fram till mig som läsare. Så där som vissa böcker göra. Språket gav inte heller någon wow effekt på mig, även om alla säger att John Green skriver så bra. Kan i och för sig handla om att jag läste på svenska, för jag måste nog säga att då jag läste en annan k´bok av honom, "Looking for Alaska", på engelska gillade jag faktiskt den betydligt mer och även språket i den. Men även som berättelse.

Så för mig är det här inte en bok som är en man måste läsa. Den är välskriven och har en bra story men inte riktigt något speciellt som väckte någonting inom mig skulle jag säga. Gick lätt att läsa och så. Hr inte sett filmen men kommer nog antagligen se den nu i något skede då jag läst boken, ville vänta på det, så får vi se vad jag tycker om den. Men absolut en bok jag inte heller avråder från att läsa, den är riktigt trevlig skulle jag säga. Och kanske är det också lite det att den varit så otroligt hypead att jag hade lite för höga förväntningar. Och som sagt, dålig var den inte.


<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar