fredag 14 juli 2017

Den långa flykten

Började läsa den här boken över ett år sedan, var helt okej enligt mig men av någon anledning blev det en bok som blev och ligga. Men nu har jag läst alla sidor i den också. Det handlar alltså om "Den långa flykten" av Richard Adams. Det är en gammal bok som nästan kan räknas som klassiker, det är i alla fall en relativt känd bok. Jag fick den av pappa då jag började bli lite för gammal för alla häst och djurböcker och jag klagade på att det inte riktigt fanns några böcker för äldre som handlade om djur, som jag alltid haft ett stort intresse för.


Men först nu har jag som sagt läst den, boken handlar om en flock vildkaniner som flyr från sin gamla koloni på grund av onda aningar. Det blir en tuff resa och de stöter på många hinder. Och då de till slut hittar ett lämpligt ställe att slå sig ner på och byggt sitt bo inser de att de har ett ännu större problem. Det finns inga honor i deras flock. Så deras kämpande slutar inte i första taget.

Det är en ganska gullig bok enligt mig, man får en bra insikt över hur vildkaniner lever och även om allt antagligen inte är helt 100% så som de tänker och så vidare men i alla fall, författaren har forskat en hel del för att få det att verka så verklighetstroget som möjligt. Men som sagt är det ju ingen bok jag slukade direkt utan det är en bok jag läste lite åt gången med långa pauser. Men den fungerade riktigt bra och det gjorde egentligen ingenting, tappade inte bort mig mycket i alla fall. Ändå en bra bok jag nog rekommenderar att läsa. Och det är inte heller jobbig text, jag hittar egentligen inte någon direkt orsak till varför det tog så länge att avsluta den boken.


En gullig, intressant och lite spännande bok samtidigt. Så ja, jag skulle nog säga att min pappa gav mig en helt bra bok i syftet, en bok om djur för en ung vuxen. Men inte hade den ju samma effekt på mig som djurböckerna för barn hade då jag läste dem, och sådana böcker har jag inte ännu heller hittat. Så om någon har tips på sådana böcker tar jag gärna emot förslag!

I den versionen av boken jag läste finns dessutom en karta över området de rör sig på. Rörigt att hänga med under handlingen men rolig att kolla på då jag läst klart tycker jag.

<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar