tisdag 3 oktober 2017

Djupgraven

Nu har jag tagit och gjort det. Efter att jag läste ut serien om Gregor från Ovanjord tog jag och skaffade mig BookBeat gratis i en månad med hjälp av rabattkod. Det vill säga en E- och ljudbokstjänst. Och den första boken jag tog och läste i den var "Djupgraven" av Viveca och Camilla Sten. Viveca Sten är ju känd för sin bokserie om Morden i Sandhamn. De otroligt bra deckarna av vilka till och med jag läst två stycken. Och jag tyckte de var sjukt bra men som den fegis jag är vågade jag ändå inte fortsätta läsa hennes böcker.

Även den här boken innehåller en hel del spänning och utspelar sig i Stockholms skärgård. Den beskriver egentligen livet för dem som bor ute i skärgården men samtidigt innehåller den en hel del fantasy.Det handlar om 12-åriga Tuva som är mobbad och utan vänner. Under en skoldag försvinner en av hennes klasskompisar spårlöst och Tuva blir inblandad betydligt mer än vad hon först anar.

Boken är verkligen otroligt bra skriven, orginalspråket är ju svenska och det är verkligen bra. Jag gav boken fem stjärnor eftersom jag helt enkelt tycker att den innehåller allt som krävs. Spänningen finns där, berättelsen är bra uttänkt, storyn utvecklas hela tiden och man vill bara fortsätta läsa.

Själv läste jag den på två dagar även om jag måste läsa en annan bok då jag låg i badkaret på grund av att det är så spännande och mycket av handlingen har med skrämmande vatten att göra. Annars läste jag så fort jag fick chansen. Uppföljaren "Sjörök" har kommit ut nu i september men tyvärr fanns den endast som ljudbok på BookBeat och jag vill läsa den så jag får helt enkelt vänta tills jag kommer över den någonstans. Men längtar verkligen efter att läsa den, och sedan även den tredje och sista delen i serien som antagligen släpps nästa år.


Galet bra bok, rekommenderar den för alla åldrar!
<3 : Madde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar